BLOC 5

BLOC 5



Activitat 1


En l’actualitat les noves tecnologies tenen una gran importància i són de gran ajuda per a tots nosaltres. Però anteriorment, els nostres pares o avis no tenien el que es té avui en dia per a comunicar-se i buscar informació. 

Al text es fa referència a Mariano Rajoy, que va dir públicament que els joves d’avui en dia es desenvolupen molt bé amb les noves tecnologies. Cosa que va causar polèmica, ja que va generalitzar que tots els joves sabien utilitzar perfectament les TIC.

Marc Prensky classifica a dos tipus d’usuaris: els nadius digitals, aquelles persones que van néixer després de 1990, els quals van néixer amb les noves tecnologies i amb l’auge d’internet i per altra banda, els immigrants digitals, els quals van néixer abans del 1990. A més, afegeix que haver nascut en l’era post-internet no significa que uno/a sàpiga utilitzar les ferramentes digitals correctament.

Fent referència a aquesta classificació, es pot dir que els nadius digitals no tenen el perquè d’utilitzar millor les noves tecnologies que els immigrants digitals, ja que l’edat és algo simplista i equivocat. I com bé diu Juan García, els immigrants digitals van néixer quan ja existien els cotxes, i no per això ja sabien utilitzar-los, per tant s’ha de dir que ningú naix ensenyat, i que si vols ensenyar-te a utilitzar correctament les noves tecnologies tens que tenir ganes per aprendre i posar-ho en pràctica per a fer un bon ús d’elles.



Activitat 2


Aquest videojoc tracta d’un viatge d’heroi clàssic el qual es viu amb sofriment. 

Concretament tracta la construcció de la ment de Senva, una jove guerrera que al tornar de l’exili es troba amb el seu company Dallion brutalment sacrificat al nòrdic per aquests infernals guerres de terres llunyanes.


Per fer un videojoc sobre aquest tema tan important cal situar el trastorn psicòtic al centre de l’experiència i al ser un tema considerat tabú açò suposa un desafiament

Els creadors experimenten a través dels seus ulls, algo que és molt arriscat, doncs les malalties mentals, com la psicosis, sent un tema tabú, sabent que poques voltes se’ls ha donat el reconeixement en tot un segle de cine, per no parlar de nou mitjà dels videojocs. quan s’apareixen, a menut sels confon la psicosis amb la psicopatia (absència d’empatia).

És fàcil veure el dolor i patiment que causen les malalties o traumatismes físics. El que no és tan fàcil és veure el patiment psicològic i el trauma provocats per les malalties greus. 

Una manera de trobar la forma de veure-ho, és en els videojocs ja que tenen la capacitat de submergir-te en el seu món durant hores, assumint el paper d’un personatge que és distint a tu, experimentant el seu punt de vista i participant activament en un mon que funciona mitjançant conjunt de regles distints. 

És molt difícil representar aquesta experiència per la seua varietat de manifestacions i en part per ser tan personal, intensa i emotiva.


Tractar el tema de la diversitat en els videojocs pot ser molt interessant i al mateix temps divertit. Mitjançant l’ús del joc com a eina metodològica es pot aconseguir la inclusió dins les aules d’educació infantil.

També, els jocs cooperatius poden donar molts bons resultats per tal d’aconseguir la inclusió dels xiquets.


Pensem que si pot ser una forma vàlida, ja que a través dels videojocs o els jocs podem educar d’una altra forma més diferent. A més, les generacions de hui en dia són nadius digitals, per tant utilitzen molt els videojocs, (entre altres tipus de tecnologies) des de ben petit i aleshores és bo que adquirisquen bons valors. La diversitat és molt important, ja que hi ha molts tipus de diversitat com per exemple la diversitat funcional, cultural, de sexe, de pensament, ètica, etc. Així que és un bon vincle per a treballar la inclusió en aules d’Educació Infantil

 

Amb aquesta eina, els docents poden ajudar als xiquets a desenvolupar diferents aspectes, com la adaptabilitat a l’entorn, a resoldre i afrontar conflictes, a socialitzar-se, a adquirir aptituds morals a través dels videojocs, a més, de treballar la tolerància i el respecte, la llibertat, solidaritat, responsabilitat, amistat, etc. I també, els jocs cooperatius poden donar molts bons resultats per tal d’aconseguir la inclusió dels xiquets.

Per tant qualsevol d’aquest aspectes es podrien utilitzar en els videojocs per a inculcar bons valors. Per exemple, una manera de tractar la responsabilitat, ja que s’haurà de treballar en edats primerenques, seria en jocs que requereixen la gestió de recursos i necessitat de controlar del que disposem com tindre que cuidar una mascota, una camp, etc. 



Activitat 3


La Intel·ligència Artificial en l'aprenentatge. Reptes per a una educació del s. XXI



Comentarios

Entradas populares de este blog

BLOC 6

LA REALITAT DE LA IDENTITAT 12/09/2020

QUÈ ÉS SIMBALOO? 03/11/2020